Nieuws: Frisia meets Anglia

25-6-2020

Nu het einde van de Corona Crisis in zicht is, is het Frysk Fanfare Orkest bezig met de plannen voor het komende seizoen. Wij laten u graag kennis maken met het bijzondere project "Frisia meets Anglia".

Frisia meets Anglia is een nieuw project en is ontstaan uit het project “Internationale Samenwerking Canterbury Festival en Rondom Londen 2019” waarvoor het FFO afgelopen jaar een tour door Engeland gemaakt heeft. Het nieuwe project is de spirituele voortzetting van dit project op Friese bodem in de vorm van een concert op 12 februari 2022 in de Martinikerk te Bolsward.

Naast het FFO, is het project een samenwerking tussen diverse koren uit Bolsward, een Friese soliste van internationale allure, diverse Engelse solisten, een 19-jarige getalenteerde Friese componist, Nederlandse componisten en een Engelse componist van internationale allure. Uit te voeren werken zijn onder andere de Hel van ’63 van Hendrik de Boer, de premiére van een nieuw werk van de jonge compositietalent Pieter Huizenga, een werk van de toonaangevende Engelse componist John Harle en een nieuw werk van Nederlandse componist Leon Vliex en Tim Verstegen.

Lees de volledige projectomschrijving.

Nieuwsoverzicht